Nieuws

Valerio lanceert MovieZone in EYE

Op zaterdagavond 7 april 2012 was het eindelijk zover! Presentator Valerio Zeno lanceerde de vernieuwde MovieZone in EYE, het splinternieuwe filmmuseum aan het IJ. Tijdens de allereerste MovieZone Presents-avond onthulde Valerio de vernieuwde MovieZone-website. Na het doorknippen van het MovieZone-lint kreeg het publiek de unieke kans om de gerestaureerde versie van Le voyage dans la lune (Georges Méliès, Frankrijk, 1902) te zien. Het was de perfecte inleiding op de film die daarna in 3D werd vertoond: Hugo (Martin Scorsese, Verenigde Staten, 2011).

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"25895","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"319","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Bij MovieZone draait alles om film: van de geschiedenis van film tot aan het zelf maken van film. MovieZone, het filmmerk van EYE, werd in 1997 opgericht en is mede door de steun van het SNS REAAL Fonds geheel vernieuwd. Ontdek de beste films, ontmoet andere jonge filmliefhebbers, zoek filminformatie voor school en krijg tips uit de praktijk van bekende filmmakers. Niet alleen op deze website, maar ook offline biedt MovieZone alles op het gebied van film: in de bioscoop, op allerlei filmfestivals in het hele land, bij schoolvoorstellingen en op het MovieZone-hoofdkwartier in EYE tijdens MovieZone Presents. Vanaf september 2012 wordt daar iedere eerste donderdag van de maand een MovieZone Presents-avond georganiseerd. Deze avonden staan in het teken van een actuele film, een festival of een filmvertoning die jij zelf graag wilt organiseren. Check de agenda op deze site waar je MovieZone kunt vinden.

MovieZone is altijd op zoek naar jong filmtalent: van makers tot filmjournalisten en juryleden. Moviezone.nl is jouw portal naar de filmwereld, dus..... ENTER THE ZONE!

Fotograaf: Paul van der Klei