Nieuws

Seriemoordenaar wint prijs

De MovieZone Jury beleefde slapeloze nachten op het Imagine Film Festival en vond het gruwelijk moeilijk uit al dat moois één winnaar te kiezen. Maar de knoop is doorgehakt: de MovieZone Award gaat naar I Am Not a Serial Killer van Billy O'Brien.

De MovieZone Jury zag op Imagine, het genrefestival waar het draait om horror, fantasy en sciencefiction, natuurlijk heel veel films. Maar tussen de filmbedrijven door hadden ze ook meet & greets met regisseurs, acteurs en filmcritici en bezochten ze fantastische feesten en evenementen.

De MovieZone Jury op het Imagine Film Festival 2017 bestond uit vijf jongeren tussen de 16 en 19: Verena Snoeren, Charlotte Sophie van der Neut, Mette van Blokland, Willem Goedhart en Mees van Breukelen.

Zij keken hun ogen uit op Imagine. Letterlijk. "Slapen? Wat is dat? We hebben veel gekeken en ons volledig gestort op het analyseren van alle films die wij hebben gezien. We hebben ons enorm vermaakt! Zo hebben wij een aantal filmregisseurs ontmoet en zijn wij naar Fright Night en The Surrealist Ball geweest. Het was een hele mooie ervaring, maar gezien het aantal fantastische films, was het juryberaad best heftig."

Gelukkig is het juryberaad geen bloedbad geworden. Na alle voors en tegens goed te hebben afgewogen, kwam er een mooie winnaar uit de bus: I Am Not a Serial Killer van Billy O'Brien.

Waarom I Am Not a Serial Killer de beste was? Dat kan de jury zelf het beste uitleggen: "De film portretteert op een fenomenale manier een uniek hoofdpersonage, vertolkt door een uitstekende acteur. De film is gefilmd in een prachtige klassieke stijl en met een mooi kleurpalet, waardoor een afstandelijke sfeer ontstaat die past bij het plot. Deze sfeer wordt ook versterkt door de gekozen locatie. Het is een goed uitgevoerde film die echt de geest van Imagine belichaamt, maar tegelijk ook toegankelijk is en perfect voor jongeren om verliefd te worden op arthousefilm."