Nieuws

MovieZone's Scorsese Masterclass

Jonge filmmakers opgelet! Leer de fijne kneepjes van het regievak van meester Martin Scorsese én de Nederlandse regisseur David Lammers in de enige echte Scorsese Masterclass op zaterdag 3 juni!

Martin Scorsese is één van de grootste filmmeesters, dankzij klassiekers als Taxi Driver, Goodfellas, Hugo en The Wolf of Wall Street. In EYE wordt hij geëerd met een grote tentoonstelling met meer dan 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en zijn vaste acteur Robert De Niro.

Maar dat is niet alles! Speciaal voor filmmakers in spe  presenteert MovieZone op zaterdag 3 juni samen met Kunstbende de enige echte Scorsese Masterclass. Regisseur David Lammers (van Langer licht en de serie Van God los) vertelt dan over deze meester en hoe hij hem geïnspireerd heeft om filmmaker te worden. Aan de hand van enkele filmfragmenten van Scorsese zal hij praktische tips & tricks geven, waarna je David alles kan vragen over filmmaken.

Er is ook een Scorsese Filmquiz en een gratis rondleiding door de tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition en het Panorama in EYE. En wil je meteen aan de slag, ga dan even langs Matchmaking van Kunstbende om andere jonge filmmakers te ontmoeten! En dat álles voor slechts vijf euro...

Hier koop je jouw ticket...