Nieuws

MovieZone Jury klaar voor Den Haag

Den Haag maakt zich op voor het Movies that Matter-filmfestival volgende week én... de komst van de MovieZone Jury.

De MovieZone MTM-jury bestaat dit jaar uit vijf jongeren van 16 t/m 19 jaar. Maryam El Achiri, Daphne Jansen, Sophie Giesbertz, Nigel Menting en Levi Oreel storten zich in Den Haag op een gigantisch aantal documentaires en speelfilms met een mensenrechtenthema. Nu zijn deze veelkijkers wel wat gewend, want ze kijken gemiddeld drie films per week. En dat is nog buiten de vakantieperiode...

Levi en Nigel maken op Movies that Matter hun festivaldebuut, maar de dames hebben al behoorlijk wat ervaring, want Maryam bezocht Imagine Film Festival én het Film Festival van Berlijn, Daphne was al eerder op MtM (en op Cinekid en IFFR) en Sophie zat zelfs al eens eerder in een jongerenjury, op het Vlissingse Film by the Sea-festival.

Op het eind van het festival hakt deze jury de knoop door en kiest uit alle films diegene die zij de beste en meest bijzondere vonden. Wat er naast al die avonturen op het witte doek te wachten staat in Den Haag? Maryam: "Ik verwacht dat ik belangrijke films ga zien op MTM. Ik ben nu zelf op de universiteit bezig met het thema van armoede in films, dus daar ben ik extra benieuwd naar. Verder verwacht ik veel gezelligheid met andere filmliefhebbers en ik hoop dat de films me aan het denken zullen zetten."