Nieuws

MovieZone Jury kiest voor Tschick

De MovieZone Jury is eruit: de beste film die zij op CineKid zagen was... de spannende Duitse roadmovie Tschick!

De MovieZone Jury die dit CineKid rondliep, bestond uit vijf jongeren tussen de 12 en 15 jaar oud: Maarten Krugers Dagneaux, Lola de Bruin, Boris de Bruin, Wendy Ruijfrok en Lucie Teepe. Zij stonden voor een zware opgave, want aan hen de eer te bepalen wélke film de MovieZone Award het meest verdiende. En dat niet alleen: "Naast films kijken hebben we ook nog veel andere dingen gedaan: van het MediaLab tot fotoshoots en interviews met AT5. We hebben er heel erg van genoten en uiteindelijk als winnaar gekozen... Tschick van Fatih Akin."

Natuurlijk minstens zo belangrijk is waarom Tschick de beste film was. Gelukkig schreven de vijf filmkijkers een mooi juryrapport: "Tschick is de winnaar dankzij zijn overtreffende, ongelooflijk grappige en sterke verhaallijn. Het begint al groot en gaat van hot naar her; van overleven tot liefde en van actie tot komedie. De film wordt steeds verrassender. De plotselinge grappige situaties zorgen dat je door blijft kijken. De prachtig bijpassende muziek maakt de scènes helemaal af. Het is absoluut geen chique film, maar bad-ass. Kijken dus!"

Het is trouwens niet de eerste keer dat Tschick in de prijzen viel; in mei won het ook al de Europese Oscar voor beste jeugdfilm!