Nieuws

MovieZone Jury gaat naar Go Short 2018

Het Nijmeegse filmfestival voor de korte film bestaat dit jaar 10 jaar. Ons cadeau voor de jarige? Een nieuwe MovieZone Jury!

De MovieZone Jury op het Nijmeegse korte filmfestival Go Short staat te popelen om in korte tijd héél veel korte films te kijken en te beoordelen. Hier stellen zij zich voor. Kort & krachtig, uiteraard.

Emma van Zetten
"Ik verwacht dat ik op Go Short omringd ga worden door een heleboel creatieve geesten, en dat ik veel ga leren van alle anderen. Ik ben eerder op een filmfestival geweest: het Nederlands Filmfestival voor Scholieren. Maar dat was als deelnemer - en ik viel er in de prijzen!"

Jonathan ten Broeke
"Ik let voornamelijk op het camerawerk. En dan specifiek: hoe vertelt de camera het verhaal? Later wil ik dan ook cinematographer (fancy woord voor cameraman) worden, om uiteindelijk speelfilms te draaien."

Svasti Sewnath
"Sinds 2013 ga ik elk jaar naar het International Film Festival Rotterdam, maar Go Short is nieuw voor mij. Ik verwacht dat het een plek is waar filmmakers met trots hun werk zullen vertonen, dat het ze ook verder zal helpen in hun carrière en dat het publiek natuurlijk gaat genieten van hun fantasie."

Jop van Butselaar
"Mijn favoriete film aller tijden is Django Unchained, maar dat valt niet echt een korte film te noemen. Dus als ik een écht korte film zou moeten noemen, dan vind ik Double King van Felix Colgrave ook heel gaaf."

Aron Bockting
"Ik kijk gemiddeld een à twee films per week; mijn favoriete film is Fight Club. Als jurylid focus ik vooral op de achterliggende betekenis van een film, maar ook op het acteerwerk, de montage, het verhaal."