Nieuws

MovieZone Jury bekroont wilde paarden

Op het Nijmeegdse kortefilmfestival Go Short zag de MovieZone Jury héél veel shorts. En ééntje die met kop en schouders erboven uitstak: het Britse Wild Horses.

Wij, de MovieZone Jury van Go Short 2018, hebben de afgelopen dagen een heel gezellige tijd gehad samen en we hebben ontdekt dat we goed kunnen samenwerken.

We hebben films in verschillende genres gezien, van documentaires tot absurde films en films met experimentele dans. We zagen films met alleen maar dialoog, maar ook films zonder dialoog. Daardoor was het moeilijk om de films met elkaar te vergelijken.

We zagen dat in elke film veel werk en passie zit, voor ons als jonge makers een voorbeeld en inspiratiebron. We besloten dat de winnende film vernieuwend en origineel moet zijn, waarbij we de vorm belangrijker vinden dan de inhoud.

De winnende film is geworden: Wild Horses van Rory Alexander Steward, want die stak met boven alle andere korte films uit op gebied van geluid, beeld en acteerwerk. Door het gedetailleerde sound design en de meeslepende muziek werden we letterlijk meegevoerd met de gevoelens en gedachtes van de hoofdpersoon.

De aspect ratio versterkt de sfeer en humor, want we hebben ook zeker gelachen bij deze film. Het eerste shot dat geanimeerd is, trok meteen onze aandacht, omdat het een heel raar beeld is. Deze absurde toon wordt in de rest van de film voortgezet.

Tegelijkertijd werden we verrassend vaak op het verkeerde been gezet. Als kijker wisten we niet meer of we ons in de droomwereld of de realiteit bevonden, waardoor we extra aandachtig keken. Kortom: een bekend verhaal over een meisje dat ziek is en een droom heeft is origineel en artistiek uitgewerkt. En dat allemaal in 26 minuten!