Nieuws

MovieZone Jury aan de slag op NFF

Kate, Noa, Matthew, Jaël & Martijn beginnen vandaag aan het mooiste bijbaantje van Nederland: zij storten zich als MovieZone-jurylid in het Nederlands Film Festival in Utrecht! Maar eh... wie zijn zij eigenlijk?

Kate Hummel (18)
“Ik wil later regisseur worden. Van het NFF verwacht ik heel veel nieuwe indrukken, nieuwe mensen, nieuwe ideeën, andere interpretaties van films en verhalen. En ik verwacht zelf ook weer met nieuwe inspiratie naar huis te gaan.”

Noa Celie (18)
"Als ik later in de filmwereld terecht zou komen, dan het liefst als documentairemaakster. Dan kan ik mijn passies en kunstvormen die mij aanspreken -zoals fotografie, schrijven en beeldende kunst- samenvoegen tot één geheel. Vanuit m’n eigen bron een kunstwerk maken dat ik met iedereen kan delen, super gaaf toch? Mijn favoriete film allertijden is trouwens Inglorious Basterds van Quentin Tarantino, zonder twijfel! Een spannende oorlogsfilm die tegelijkertijd ook grappig is.”

Matthew Donderwinkel (16)
“Ik ben al meerdere keren op een filmfestival geweest, van het NFF verwacht ik dat het gezellig wordt met veel goede en leuke films. Als jurylid kijk ik vooral naar de boodschap achter de film en of die boodschap ook echt overkomt. Dus het gevoel dat de filmmakers/acteurs over willen brengen. Later zou ik het liefst acteur worden. Ik heb al ervaring hoor: een rolletje gespeeld en ook vaak gefigureerd. Nu nog een megagrote hoofdrol!”

Jaël van Rossum (18)
Ik kijk gemiddeld vijf tot tien films per week, dus van de overload aan films die wij op het NFF moeten gaan zien, word ik niet bang. Mijn favoriete film? Dat zijn alle films uit de Star Wars-reeks. En als ik er daar één uit moet kiezen? De eerste! Ik ben wel een aantal keren op het Nederlands Filmfestival voor Scholieren geweest, maar nog nooit op een festival voor volwassenen… dit wordt dus een beetje een debuut!”

Martijn van Wuijtswinkel (17) 
“Ik kijk elke week wel een film, maar volg ook veel series. Black Mirror is een aanrader!
Als jurylid zal ik vooral gaan kijken naar het concept, het idee en de originaliteit daarvan. Dit is natuurlijk nog maar de basis van een goede film.”