Nieuws

MovieZone biedt virtueel setbezoek

MovieZone heeft een virtual reality-app waarbij iedereen een kijkje kan nemen op de filmset. Nu te zien én te beleven op Cinekid, daarna te doen in EYE Amsterdam.

Voor veel filmliefhebbers is het een ultieme droom: om eens een kijkje te nemen op een filmset. Helaas is dat behalve voor de cast en crew zwaar verboden terrein. MovieZone bedacht een oplossing waardoor het tóch mogelijk is om een kijkje achter de schermen van een filmproductie te krijgen: de virtual reality-ervaring MovieZone op de filmset.

Terwijl de acteur aan touwen wordt opgetakeld en de regisseur zijn laatste aanwijzingen geeft, sta je via de MovieZone VR-app met je neus op het maken van een film. Door een aantal sleutelfiguren -de regisseur, geluidsman, lichttechnicus en cameraman- enkele seconden aan te kijken start een interactieve sessie waarbij het crewlid je tekst en uitleg geeft over wat zijn taak precies is op de set.

Dankzij VR lijkt het alsof je zelf ook op de filmset staat

De VR-film is van 21 tot en met 27 oktober 2017 te zien in de VR-bios in het MediaLab van Cinekid. Daarna is deze permanent te zien in EYE Filmmuseum. Ook is de VR-film in een beknoptere variant gratis te downloaden in de EYE VR-app (beschikbaar voor Android en iOS).