Nieuws

MovieZone Award naar Kropsdam

De MovieZone Jury op het Go Short-festival zag 30 films. En daarvan kon er maar één de winnaar zijn. En dat was In Kropsdam is iedereen gelukkig van Joren Molter.

De MovieZone Jury van Go Short kwam uit alle hoeken van het land en bestond uit vijf jongeren tussen de 16 en 19 jaar: Merlijn Willemsen, Bas van Zanten, Desi van Horne, Kika Schipper en Anne Schoenmaker. Zij zagen in twee dagen tijd dertig (korte) films. "inspirerende dagen vol indrukken. We hebben gepraat, gekeken, gediscussieerd, ontmoet, geschreven, nagedacht, maar vooral genoten," zeggen ze zelf. En geoordeeld natuurlijk.

De winnende film was In Kropsdam is iedereen gelukkig van Joren Molter, want "die voldeed het best aan de door ons gestelde criteria: de film moest zijn boodschap op een originele manier brengen én op een vernieuwende manier zijn gemaakt. De bewust gekozen camerastandpunten in In Kropsdam is iedereen gelukkig passen perfect bij het verhaal en de sfeer op het platteland. Zó kloppend hebben we dit tijdens Go Short in geen andere film gezien", aldus de jury.

Behalve een mooie award en de eer krijgt Joren Molter van Go Short ook nog eens €750.

De MovieZone Jury lichtte overigens nog een film eruit, die het een speciale juryvermelding gunde. Dat was Urban Cowboys van Pawel Ziemilski.

De film In Kropsdam is iedereen gelukkig gemist op Go Short? Hij is ook nog hier te zien op Uitzending Gemist!