Nieuws

MovieSquad IFFR kiest voor Weekend

De Britse speelfilm Weekend van regisseur Andrew Haigh heeft de MovieSquad IFFR Award 2012 gewonnen. De jongerenjury maakte dit donderdagmiddag bekend in de Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.
De jury bestond dit jaar uit 5 jongeren met een leeftijd tussen de 15 en 19 jaar: Nick Golterman, Manon Keus, Symen Hoogesteger, Juliette van den Dorpel en Roxanne Doorn. Zij keken niet alleen films, maar discussieerden er ook over. Ze spraken met filmmakers en filmjournalisten en waren te gast op filmfeestjes. MovieSquad geeft jongeren zo de mogelijkheid een filmfestival volledig te beleven en om hun mening over film te presenteren.

De jury koos de winnaar uit twintig festivalfilms. Naast de winnende film werden ook Lena (Christophe van Rompaey, Nederland/België, 2011) en Play (Ruben Östlund, Zweden/Denemarken/Finland, 2011) genomineerd.

Winnaar…
De keuze van de MovieSquad IFFR viel uiteindelijk op Weekend (Groot-Brittannië, 2011) van regisseur Andrew Haigh.

Uit het juryrapport:
“Subtiel en realistisch zijn de twee woorden die dit liefdesverhaal het beste omschrijven. Het mooie acteerwerk, prachtige licht en oprechte gesprekken maken het tot een pure en fascinerende film om te kijken, zelfs de seksuele scenes. Het einde klopte helemaal!”

Weekend is vanaf 5 april in de bioscoop.