Nieuws

Moedige tieners winnen MovieZone Award

De heldere en krachtige boodschap van de Netflix-documentaire Joshua: Teenager vs. Superpower (over een stel jonge leerlingen en studenten in Hongkong die hun proteststem laten horen) kwam aan bij de MovieZone Jury in Den Haag. En dat werd beloond met de MovieZone MTM Award 2018!

MovieZone-juryleden Maryam El Achiri, Daphne Jansen, Sophie Giesbertz, Nigel Menting en Levi Oreel beleefden het mensenrechtenfilmfestival Movies that Matter een paar intensieve dagen van binnenuit, hadden er interessante ontmoetingen, zagen 13 genomineerde films en kozen daaruit de film die ze het meest er toe vonden doen: Joshua: Teenager vs. Superpower.

Alle genomineerde films hadden charme en sterke punten, maar de MovieZone Jury in Den Haag had besloten om zich te concentreren op de persoonlijke impact en het gevoel dat werd opgewekt. De film die er volgens de vijf jeugdjury het er meest toe deed, was Joshua: Teenager vs. Superpower, over een stel activistische studenten in Hongkong die het durven op te nemen tegen de China en de macht van de communistische partij. "Het is een verhaal over moed, eenheid en standvastigheid, en dat is erg inspirerend en leerde ons dat als je hard genoeg probeert en niet opgeeft, je alles kunt bereiken. Die duidelijke en krachtige boodschap maakt dat wij, als jongelingen, de film belonen met de MovieZone MTM Award 2018!"

Movies that Matter zit er weer op voor dit jaar, maar wie nieuwsgierig is naar de winnende film, die kan 'm gewoon heel relaxed thuis kijken, want hij staat op Netflix!