Nieuws

Jury klaar voor Imagine 2017!

Verena, Charlotte Sophie, Mette, Willem & Mees gaan een paar dagen huiveren, fantaseren, griezelen en wegdromen... want zij zijn de MovieZone-jury op het Imagine Film Festival! Hier lees je wat voor (film)vlees zij in de kuip hebben.

Verena Snoeren (18)
"Van jongs af aan ben ik een grote fan van Harry Potter. Ik vind het heerlijk om het gevoel te hebben dat je zelf een Wizard bent zodra je de bioscoopzaal uitloopt. Ook ben ik een fan van de Twilight-films, deze kan ik opnieuw en opnieuw blijven kijken. Go team Edward! Titanic behoort zonder twijfels ook bij mijn favoriete films, ik was dolgelukkig toen ik de kans kreeg om deze film (toen hij in 3D uitkwam) in de bioscoop te kijken. Als ik kijk naar meer recente films zijn Me Before You en Hacksaw Ridge ook favorieten. Allebei vertellen ze aangrijpende verhalen en zijn ze ongelooflijk mooi in beelden vertaald."

Charlotte Sophie van der Neut (16)
"In een drukke schoolweek heb ik vaak maar ruimte voor een film te kijken, maar in een vakantie loopt het soms wel op naar drie films... per dag. Mijn ultieme favoriet is The Empire Strikes Back. Daarna komen Inglourious Basterds, de LOTR-trilogie, The Dark Knight, V for Vendetta en Black Swan. Imagine word mijn eerste filmfestival en ik verwacht veel nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen en vooral veel interessante en absurde films te gaan zien."

Mette van Blokland (19)
"Doordat ik in mijn examenjaar zit heb ik niet heel veel tijd om goed voor een film te gaan zitten maar in vakanties maak ik sowieso tijd voor 2 à 3 films per week. Wat ik verwacht van Imagine is dat het een heel tof festival is waarbij ik waarschijnlijk enorm enthousiast en positief verrast wordt door alle creaties. Als jurylid kijk ik waarschijnlijk vooral de artistieke uitvoering van het geheel."

Willem Goedhart (16)
"Ik ben filmfan en -maker. Om mijn filmervaring te perfectioneren heb ik gespaard voor een beamer waarop ik elke vrijdag, zaterdag en soms ook zondag film kijk. Ik ben nog nooit op een filmfestival geweest (behalve Scholieren Filmfestival Leiden) en dat is eigenlijk best wel een shame. Daarom kijk ik er enorm naar uit om naar het Imagine Filmfestival te gaan. Zelf maak ik ook al een tijdje filmpjes en doe ik nu voor de 2de keer mee met Kunstbende. Later zou ik natuurlijk het liefst regisseur willen worden."

Mees van Breukelen (16)
"Mijn favoriete film aller tijden is Focus van regisseur Glenn Ficara, met Will Smith in de hoofdrol. Mijn lievelingsgenres zijn actie, horror en thriller. Als jurylid ga ik vooral letten op de verhaallijn. Dat die pakkend en boeiend blijft, de hele film door."