Nieuws

Jonas Smulders wordt Shooting Star

Dat Jonas Smulders een acteertalent is, wisten wij al lang & breed. Maar nu gaat de rest van Europa (en de wereld) dat ook ontdekken.

Op het aanstaande filmfestival van Berlijn wordt Jonas als één van de 10 Europese acteurs gepresenteerd als Shooting Star. En daarmee treedt hij in de voetsporen van nu bekende sterren en acteurs als Daniel Craig, Rachel Weisz, Matthias Schoenaerts en Daniel Brühl.

Jonas Smulders (1994) viel al op in het door de MovieZone Jury bekroonde Jongens en kreeg in 2015 een Gouden Kalf Beste Acteur voor zijn hoofdrol in het televisiedrama Geen koningen in ons bloed en won op het Ierse Subtitle European Film Festival de Spotlight European Breakthrough Award op het. In 2017 vertolkt hij één van de hoofdrollen in de speelfilm Broers (óók winnaar van een MovieZone Jury Award) en was te zien in Shady El-Hamus’ korte film Bestaan is gaan, waarvoorJonas ook het script schreef.

Het Shooting Star-evenement wil jong Europees acteertalent klaarstomen voor internationale filmproducties. Gedurende vier dagen (16 t/m 19 februari) nemen de acteurs en actrices deel aan speciaal voor hen samengestelde workhops en netwerksessies met invloedrijke leden van de International Casting Directors Network, agenten en filmmakers, en doen interviews en fotoshoots met belangrijke internationale media.