Nieuws

EYE is open!

Het kan jullie niet ontgaan zijn: EYE is open! Om dit te vieren vindt het Openingsfestival plaats. Op 4 april werd het pand officieel geopend door niemand minder dan koningin Beatrix. Na deze feestelijke gebeurtenis ging het openingsfestival van start. Van 5 t/m 11 april staat het programma bol van film, muziek en nog meer film, voor iedereen!

Zo zullen er flink wat kinder en jeugd films te zien zijn, zowel spiksplinternieuw als echte klassiekers. Zaterdag 7 april kun je alvast in je agenda noteren, want deze dag is tot aan de nok toe gevuld met niet te missen films. Overdag kun je genieten van de klassiekers als E.T., Het zakmes en Minoes, en vanaf 18:30 uur zal er een spetterende lancering van het vernieuwde MovieZone plaatsvinden. Valerio Zeno zal deze allereerste MovieZone Presents in het nieuwe EYE gebouw presenteren. Tijdens deze avond, die speciaal voor jongeren is, zal er naast een heuse rode loper ook nog een vertoning zijn van de gerestaureerde versie van Le voyage dans la lune en van Scorseses Hugo 3D. Naast de nieuwste Scorsese is er ook veel van zijn oudere werk te zien. Neem ook eens een kijkje bij zijn vele klassiekers, bijvoorbeeld Taxi Driver, The Departed of Raging Bull. In de nieuwe rubriek Filmliefde zal De Jeugd van Tegenwoordig op hun eigen manier aan het publiek duidelijk maken waarom de film Terminator II: Judgement Day hun favoriete film aller tijden is.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"23399","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"320","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Op 8 april kun je de voorvertoning van de nieuwe Nederlandse film Snackbar bijwonen. Deze speciale voorvertoning zal worden ingeleid door regisseur Meral Uslu en door de rest van de cast en crew. Na afloop kan je meteen aansluiten bij Play, de winnaar van de Coup de Coeur Award in Cannes. Ga ook naar het super spannende The Hunger Games, de (dans) klassieker West Side Story + live dance battle, en Kubrick's Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb.

Kijk hier voor het complete programma.