Nieuws

Dit is de Imagine 2018 MovieZone Jury!

Vijf jonge honden staan te trappelen om dit weekend hun tanden te zetten in een hele lading fantastische films op Imagine Film Festival. Wie zitten er dit jaar daar in de MovieZone Jury?

Elisabeth Tops (18)
"Ik wilde heel graag jurylid worden, omdat ik me wil ontwikkelen op het gebied van filmanalyse. Dat is tevens wat ik verwacht van mijn deelname. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar alle films die vertoond zullen worden en hoop ik inspiratie op te doen voor mijn eigen toekomstige filmplannen. Ik wil later namelijk zelf als regisseur aan de slag."

Noah Bos (17)
"Voor mij wordt dit mijn tweede juryervaring, want ik zat eerder dit jaar ook al in de jongerenjury van het International Film Festival Rotterdam. Daar bekroonden wij The Guilty, een heel spannend Deens thrillerdebuut. Mijn favoriete film? Ik heb er zo veel! Om er een paar te noemen: Moonlight, The Matrix, Manchester by the Sea en The Hateful Eight".

Eddi Bruyn (17)
"Ik verwacht veel buitenlandse films, omdat ik denk dat deze op filmfestivals veel draaien. Verder vind ik het moeilijk om te weten wat ik kan verwachten! Ik kijk er erg naar vooruit om me te laten verrassen. Ik ben zelf van plan om na mijn vwo Kunstmatige Intelligentie te gaan studeren, maar als ik voor een filmberoep zou kiezen, dan zou ik wel iets in de animatie willen doen (mijn favoriete film is The Wind Rises). Het ontwerpen van personages lijkt me bijvoorbeeld wel interessant."


Vareen Rook (20)
"Ik hou ontzettend van documentaires - mijn lievelingsfilmfestival is dan ook IDFA-, omdat documentaires (meestal) het echte leven laten zien. Ik ben niet zo bekend met het fantasygenre, dus ik ben heel erg benieuwd naar de films op Imagine. Fantasy films zijn eigenlijk het tegenovergestelde van documentaires, maar ook die moeten wel een beetje realistisch zijn. Ik ga als jurylid dus letten op de opbouw van de film en of het een beetje geloofwaardig is."

Meander van Harrewijen (17)
"Toen ik nog piepjong was nam mijn vader mij elk jaar mee naar het animatiefestival KLIK, want dat was toen nog bij ons om de hoek. Ik kon daar wel eindeloos shorts kijken, stop motion en flipboekjes maken. Verder ben ik helemaal maagd wat filmfestivals betreft, dus heb er onwijs veel zin in! Ik hoop op Imagine veel nieuwe toffe movie buffs te leren kennen, en ben naast de films reuze benieuwd naar de masterclasses!"