Nieuws

Broers wint MovieZone NFF Award 2017

De jongerenjury heeft gesproken! De beste film van het Nederlands Film Festival – én winnaar van de MovieZone Award – is Broers van Bram Schouw!

De MovieZone NFF Jury 2017 bestond uit vijf jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud: Kate Hummel, Noa Celie, Matthew Donderwinkel, Jaël van Rossum en Martijn van Wuijtswinkel. Zij hebben “vijf fantastische dagen achter de rug” waarin ze in een “ontzettend vol programma alles van film, televisie en interactive hebben mee mogen maken. We vinden de sfeer op het festival fantastisch en missen het nu al. Niet alleen de films die we hebben gekeken waren ontzettend leuk, maar ook de interviews, meet&greets en q&a’s met cast en crew waren onvergetelijk.”

De vijfkoppige jury keek elf films, waarvan er maar één de beste kon zijn. En dat bleek best lastig, want “de films waren ontzettend gaaf en het niveau was enorm hoog.” Er kwam na rijp beraad een prachtige winnaar uitrollen: Broers van Bram Schouw!

De winnende film: Broers

Uit het juryrapport: “We konden ons echt in deze film herkennen en leefden met de personages mee. Dat kwam mede door het goede acteerwerk, het meegaande camerawerk met veel close-ups en de sterke, veelzeggende dialogen. Het spel met de flashbacks en de verrassende structuur paste goed bij het geheel.”