Nieuws

Angstaanjagende thriller wint Imagine

Hartkloppingen en klamme handjes kreeg de MovieZone Jury van de bloedstollende Spaanse thriller Compulsion. En dus won die de jongeren-Award op Imagine.

Bij de horror/fantasy/sciencefiction-films van het Imagine Film Festival draait het bijna altijd om de vraag 'wat als'? Daar heeft onze MovieZone Jury een mooi variant op: 'Wat als... je na een weekend thuiskomt en je tegen je moeder kan zeggen dat je drie dagen lang alleen maar hebt gegeten en gekeken. Beste weekend ooit, toch?"

De jury vond het dus een letterlijk en figuurlijk fantastisch festival: "Van horrorfilms tot thrillers, sci-fi en fantasy: we hebben de afgelopen dagen allerlei genres voorbij zien komen. Verrassende films, visueel sterk vertelde verhalen en films waarin visual effects prachtig tot zijn recht kwamen. We hebben genoten van de sfeer rondom het filmfestival en uiteindelijk een échte Imagine-film gekozen als winnaar van de MovieZone Imagine Award 2018: Compulsion van Ángel González.

Deze thriller was voor ons de spannendste en meest meeslepende film van het hele festival. De film had sterke personages en geen zwakke plekken in de cast. Er wordt weinig gesproken, maar toch houdt de spanningsopbouw je op je punt van je stoel. Het prachtige Spaanse landschap maakt de film sterk en het is knap hoe de film, zelfs op een klaarlichte dag en in zo een korte tijdspanne, angstaanjagend is. We zien veel potentie in deze regisseur en kijken uit naar zijn nieuwe films!"