Nieuws

Alle dertien goed (Imagine Festival 2015)

Onze taak als Moviezone Jury zit er alweer bijna op! Wat hebben we genoten van de 13 (!) films op het Imagine Festival 2015 in EYE. 


Van lopende handen (Bloody Knuckles) tot vreemde stalkers (It Follows) en van mysterieuze wezens (Spring) tot sprookjesachtige animé (When Marnie Was There). Het fantastische filmprogramma was zeker gevarieerd. Als jongerenjury is het onze taak om van die 13 films er drie te nomineren en uiteindelijk één als winnaar aan te wijzen. Is die winnende film de beste, de mooiste, de meest aangrijpende, de gekste, de vreemdste? Wellicht de griezeligste? De bloederigste misschien?  

De all-female jury bestaande uit Anneloes Meijer, Debby Chong, Marlies Tang, Daniëlle Kaiser en Merel Marcuse is overigens niet vies van een angstaanjagende horrorfilm. Aanstaande vrijdag 17 april is het dan zover: dé prijsuitreiking. Films die ons behoorlijk aan het denken hebben gezet (Homesick, Ex Machina, The Signal) of films waarbij we tussen de ‘ketchupscènes’ door weleens moesten giechelen (Clinger, Liza, the Fox Fairy, Housebound).

En bij The Guest waren niet alleen de vrouwen in de zaal ietwat zweverig aan het zwijmelen, maar ook de voltalige jongerenjury verdronk bijna in de diepblauwe kijkers van de hoofdrolspeler. Alhoewel, wij als jury het ook erg belangrijk vinden een duidelijke rode draad te hebben in het verhaal, wat bijvoorbeeld erg sterk is bij Beti and Amare en Life after Beth. Hoe is het camerawerk, is er sprake van de juiste muziekkeuze en is het acteerwerk prettig om twee uur naar te kijken?

Ieder jurylid heeft dit individueel beoordeeld en samen onze gedachten uitgewerkt. Onder het genot van enkele bitterballen en een kopje muntthee hebben wij heel wat leuke discussies gevoerd over het dertiental. Wij gaan er nog eens goed voor zitten, want de definitieve keuze zal bloedstollend worden…

Om de spanning nog wat op te voeren: wordt vervolgd!