Nieuws

3 gratis films voor 100 jonge juryleden

Ken je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of buurkinderen die zin hebben om een hele dag lang gratis films kijken, om vervolgens de winnaar van de Europese jeugd-Oscar te kiezen? Komt goed uit, want EYE zoekt voor zondag 6 mei maar liefst 100 jonge juryleden van 12-14 jaar.

Op zondag 6 mei kijken meer dan duizend tieners in dertig Europese landen naar dezelfde drie films die genomineerd zijn voor de Young Audience Award (zeg maar de Europese jeugd-Oscar). In de zaal van EYE in Amsterdam laten 100 jonge juryleden hún stem horen, via een live-verbinding met het Duitse hoofdkwartier.

Als je 12 tot en met 14 jaar oud bent, kun je gratis naar deze feestelijke filmdag toe, áls je je wel even opgeeft via dit aanmeldingsformulier. Behalve dat je dan drie mooie films krijgt voorgeschoteld zijn ook de lunch & snacks geregeld. De dag duurt van 10:30 - 18:00 uur.

En op het kijkmenu staan de volgende drie genomineerde jeugdfilms:

Girl in Flight (Sandra Vannucchi, speelfilm, Italië 2016)
Het leven van de elfjarige Silvia wordt beheerst door haar moeders depressie. Ze rent weg van huis naar Rome, waar ze verliefd wordt op een meisje uit een zigeunerkamp.

Hobbyhorse Revolution (Selma Vilhunen, documentaire, 2017)
Grappige en ontroerende film over tieners in Finland die als bezigheid een hele bijzondere hobby hebben: het rijden op stokpaardjes. Niet iedereen begrijpt wat ze daar leuk aan vinden, maar de meisjes gaan dapper door met hun hobby.

Wallay (Berni Goldblat, speelfilm, Frankrijk/Burkina Faso/Qatar, 2017)
De 13-jarige tiener Ady wordt steeds onhandelbaarder. Zijn vader besluit hem naar zijn oom in Burkina Faso te sturen. Daar is het dagelijks leven een stuk lastiger dan hij verwacht.