Nieuws

Bijzondere masterclass filmkritiek

Altijd al een goede filmcriticus willen worden? Je kunt je nog 1 week inschrijven voor Eye's Masterclass Film & Leven...

De mooiste filmsets ter wereld

Ik ga op vakantie en neem mee...Lonely Planets Film & Serie Locaties. Dit fraaie boekwerkje toont je de mooiste locaties die je (her)kent van jouw favoriete films en shows. En zo weten we opeens waar King's Landing van Westeros écht ligt.

Gezocht: Freek Vonk jr.

Welke jonge natuurfilmer durft er in de voetsporen van David Attenborough en Freek Vonk te wagen? Die doet mee aan de 3de Nationale Natuur Filmwedstrijd en belandt met een winnende film wellicht op het witte doek.

Alex van Warmerdam exposeert

Alex van Warmerdam maakt films, kunst en... filmkunst. Op de tentoonstelling L’histoire kaputt val je in Eye van de ene verbazing in de andere.

2001 terug op het witte doek. En hoe!

Hiep hiep hoera: de sf-klassieker 2001: A Space Odyssey is na 50 jaar terug op het witte doek. En dankzij superfan Christopher Nolan in de allermooiste versie: een kakelversie 70mm-kopie van het origineel.

Honderden lelijkers gezocht

Heb jij flaporen, een enorme buitenboordbeugel of een raar eigenwijs piekhaar? Mooi! Want dan kun jij deelnemen aan de grootste open online casting die ooit in Nederland is georganiseerd. (Ook als je trouwens een heel knap snoetje hebt).

Filmpionier van 100 jaar geleden... in VR!

Georges Méliès, de Franse filmgoochelaar en uitvinder van menig visual effect, kreeg van Google een eerbetoon waar de pionier meer dan honderd jaar geleden niet eens van had kúnnen dromen: de hoofdrol in een virtual reality-filmpje. Back to the Moon is de eerste VR en 360-graden 'doodle' van de zoekgigant.

Angstaanjagende thriller wint Imagine

Hartkloppingen en klamme handjes kreeg de MovieZone Jury van de bloedstollende Spaanse thriller Compulsion. En dus won die de jongeren-Award op Imagine.