Nieuws

Angstaanjagende thriller wint Imagine

Hartkloppingen en klamme handjes kreeg de MovieZone Jury van de bloedstollende Spaanse thriller Compulsion. En dus won die de jongeren-Award op Imagine.

3 gratis films voor 100 jonge juryleden

Ken je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes of buurkinderen die zin hebben om een hele dag lang gratis films kijken, om vervolgens de winnaar van de Europese jeugd-Oscar te kiezen? Komt goed uit, want EYE zoekt voor zondag 6 mei maar liefst 100 jonge juryleden van 12-14 jaar.

MovieZone Jury bekroond wilde paarden

Op het Nijmeegdse kortefilmfestival Go Short zag de MovieZone Jury héél veel shorts. En ééntje die met kop en schouders erboven uitstak: het Britse Wild Horses.

Dit is de Imagine 2018 MovieZone Jury!

Vijf jonge honden staan te trappelen om dit weekend hun tanden te zetten in een hele lading fantastische films op Imagine Film Festival. Wie zitten er dit jaar daar in de MovieZone Jury?

MovieZone Jury gaat naar Go Short 2018

Het Nijmeegse filmfestival voor de korte film bestaat dit jaar 10 jaar. Ons cadeau voor de jarige? Een nieuwe MovieZone Jury!

2001 viert 50ste verjaardag

Vandaag is het 50 jaar geleden dat Stanley Kubricks meesterwerk 2001: A Space Odyssey in première ging.

De 7 Spielberg-films die je gezien moet hebben

Met Ready Player One brengt meesterverteller Steven Spielberg een ode aan de games, strips en films van de jaren 80, zijn eigen hoogtijdagen. Een aanrader, net als deze 7 Spielberg-producties...

Moedige tieners winnen MovieZone Award

De heldere en krachtige boodschap van de Netflix-documentaire Joshua: Teenager vs. Superpower (over een stel jonge leerlingen en studenten in Hongkong die hun proteststem laten horen) kwam aan bij de MovieZone Jury in Den Haag. En dat werd beloond met de MovieZone MTM Award 2018!