Nieuws

Lowbudget Harry Potter

Hoe zou een Potter-film met een budget van €15.000 eruitzien? Helemaal niet slecht, als je deze Italiaanse fans hem laat maken.

Zondag 28 januari, Talent Day

Het nieuwe filmjaar gaat goed van start, met een nieuwe MovieZone Talent Day. En op een anders-dan-andere locatie: in Rotterdam, op het bruisende IFFR-filmfestival.

De beste films van 2017 (volgens Nederlandse filmjournalisten)

De beste films van het jaar? Als je het Nederlandse filmjournalisten vraagt, dan is dat Moonlight.

Jonas Smulders wordt Shooting Star

Dat Jonas Smulders een acteertalent is, wisten wij al lang & breed. Maar nu gaat de rest van Europa (en de wereld) dat ook ontdekken.

Heel convenient: 5 praktijktips van documentaireregisseur Jon Shenk

Wat is de overeenkomst tussen de planeet Naboo en onze eigen Aarde? Beide werden in beeld gebracht door documentairemaker Jon Shenk, die samen met zijn vrouw het vervolg op de klimaatdocu An Inconvenient Truth maakte. Wat voor tips heeft deze documentaire-prof in de aanbieding?

Kaartverkoop gestart MovieZone Talent Day 2017

Wil je in Hollywood (of Hilversum) aan de slag of moet je nu écht eens ontdekt worden? Kalk dan maar zaterdag 16 december in jouw agenda... en bestel alvast zo'n ticket voor de enige echte MovieZone Talent Day!

MovieZone Jury kiest voor Tschick

De MovieZone Jury is eruit: de beste film die zij op CineKid zagen was... de spannende Duitse roadmovie Tschick!

MovieZone biedt virtueel setbezoek

MovieZone heeft een virtual reality-app waarbij iedereen een kijkje kan nemen op de filmset. Nu te zien én te beleven op Cinekid, daarna te doen in EYE Amsterdam.