Nieuws

Geen geluk, gewoon hartstikke goed!

Uniek: regisseur Hanro Smitsman won op het Nederlands Film Festival voor de 3de (!) keer in zijn carrière de MovieZone Award. Ditmaal viel hij met zijn nieuwste film Gelukzoekers in de prijzen.

Dit wordt de MovieZone Jury @NFF

Het Nederlands Film Festival komt er weer aan en dat betekent behalve het gouden kalf, veel premièrefilms en series van eigen bodem ook... een nieuwe MovieZone Jury! Lyènne, Jens, Joey, Kim en Suraphon hebben zin in hun festivaldebuut.

Bijzondere masterclass filmkritiek

Altijd al een goede filmcriticus willen worden? Je kunt je nog 1 week inschrijven voor Eye's Masterclass Film & Leven...

De mooiste filmsets ter wereld

Ik ga op vakantie en neem mee...Lonely Planets Film & Serie Locaties. Dit fraaie boekwerkje toont je de mooiste locaties die je (her)kent van jouw favoriete films en shows. En zo weten we opeens waar King's Landing van Westeros écht ligt.

Gezocht: Freek Vonk jr.

Welke jonge natuurfilmer durft er in de voetsporen van David Attenborough en Freek Vonk te wagen? Die doet mee aan de 3de Nationale Natuur Filmwedstrijd en belandt met een winnende film wellicht op het witte doek.

Alex van Warmerdam exposeert

Alex van Warmerdam maakt films, kunst en... filmkunst. Op de tentoonstelling L’histoire kaputt val je in Eye van de ene verbazing in de andere.

2001 terug op het witte doek. En hoe!

Hiep hiep hoera: de sf-klassieker 2001: A Space Odyssey is na 50 jaar terug op het witte doek. En dankzij superfan Christopher Nolan in de allermooiste versie: een kakelversie 70mm-kopie van het origineel.

Honderden lelijkers gezocht

Heb jij flaporen, een enorme buitenboordbeugel of een raar eigenwijs piekhaar? Mooi! Want dan kun jij deelnemen aan de grootste open online casting die ooit in Nederland is georganiseerd. (Ook als je trouwens een heel knap snoetje hebt).