Nieuws

De iPhone van Michel Gondry

Je hebt geen dure camera nodig om een prachtig filmpje te maken. Oscarwinnaar Michel Gondry bewijst dat maar weer eens. Hij draaide Le détour op... zijn iPhone!

Kunstbende-hoofdprijs voor Like Me

Afgelopen weekend werden in de Westergasfabriek de winnaars van Kunstbende 2017 bekendgemaakt. Van de categorieën Theater, Dans, DJ, Expo, Fashion, Muziek, Taal en Film vindt MovieZone die laatste natuurlijk de mooiste! De beste film was de documentaire Like Me van de 16-jarige Sterre Slikkerveer.

Lalya M. wint mensenrechtenprijs

Gisteren werd deze Must See op het Filmfestival van München bekroond met de Fritz Gerlich Prize, een belangrijke mensenrechten-award.

Scorsese tentoongesteld

Gisteren werd in EYE de grote overzichtingstentoonstelling over regisseur Martin Scorsese geopend. Behalve de Aviator-jurk van Cate Blanchett, de bokshandschoenen van Raging Bull en de toverlantaarn uit Hugo zijn er ook veel storyboards te zien. Zelfs zijn allereerste storyboard, getekend toen Marty nog maar elf jaar oud was...

MovieZone's Scorsese Masterclass

Jonge filmmakers opgelet! Leer de fijne kneepjes van het regievak van meester Martin Scorsese én de Nederlandse regisseur David Lammers in de enige echte Scorsese Masterclass op zaterdag 3 juni!

La La Land in Concert

Zo heb je La La Land nog niet eerder gezien. Of beter gezegd: gehoord. Live in Ahoy, met een 80-koppig symfonisch orkest (maar helaas zonder Emma Stone en Ryan Gosling).

Assassin's Creed... in de achtertuin?

Dát is pas Hollywood in de achtertuin: in slechts tweeeneenhalve week verzonnen, filmden én monteerden de jonge talenten van Woody Wonder hun eigen versie van Assassin's Creed.

Goodbye Berlin? Hallo Young Audience Award!

De Beste Europese jeugdfilm van 2017? Dat is als je het de kenners (zoals de 130 jonge juryleden die gisteren in EYE hun ogen uitkeken) vraagt de Duitse speelfilm Goodbye Berlin van Fatih Akin.