Nieuws

Scorsese tentoongesteld

Gisteren werd in EYE de grote overzichtingstentoonstelling over regisseur Martin Scorsese geopend. Behalve de Aviator-jurk van Cate Blanchett, de bokshandschoenen van Raging Bull en de toverlantaarn uit Hugo zijn er ook veel storyboards te zien. Zelfs zijn allereerste storyboard, getekend toen Marty nog maar elf jaar oud was...

MovieZone's Scorsese Masterclass

Jonge filmmakers opgelet! Leer de fijne kneepjes van het regievak van meester Martin Scorsese én de Nederlandse regisseur David Lammers in de enige echte Scorsese Masterclass op zaterdag 3 juni!

La La Land in Concert

Zo heb je La La Land nog niet eerder gezien. Of beter gezegd: gehoord. Live in Ahoy, met een 80-koppig symfonisch orkest (maar helaas zonder Emma Stone en Ryan Gosling).

Assassin's Creed... in de achtertuin?

Dát is pas Hollywood in de achtertuin: in slechts tweeeneenhalve week verzonnen, filmden én monteerden de jonge talenten van Woody Wonder hun eigen versie van Assassin's Creed.

Goodbye Berlin? Hallo Young Audience Award!

De Beste Europese jeugdfilm van 2017? Dat is als je het de kenners (zoals de 130 jonge juryleden die gisteren in EYE hun ogen uitkeken) vraagt de Duitse speelfilm Goodbye Berlin van Fatih Akin.

Filmtips van Daan Bakker, MovieZone Award-winnaar

Met de kwaliteit van Daan Bakkers speelfilmdebuut Quality Time zit het wel goed: de MovieZone Jury bekroonde deze superoriginele (en geestige) film op het International Film Festival Rotterdam met de Award. Wat zijn Daans tips voor beginnend filmtalent?

Leestip: Buurman, wat doet u nu?

Dick Maas doet letterlijk een boekje open over alles wat er komt kijken om in Nederland een film te maken. Verplicht leesvoer voor elke (jonge) filmmaker!

Seriemoordenaar wint prijs

De MovieZone Jury beleefde slapeloze nachten op het Imagine Film Festival en vond het gruwelijk moeilijk uit al dat moois één winnaar te kiezen. Maar de knoop is doorgehakt: de MovieZone Award gaat naar I Am Not a Serial Killer van Billy O'Brien.