Must sees

Ready Player One

In 2045 is de enige plek op de aarde waar het nog leuk is... virtual reality. De jonge gamer Wade Watts heeft een goede reden om vaak zijn vr-bril op te zetten: hij is namelijk op zoek naar een verborgen schat.

Annihilation

In Amerika kwam hij in de bios, bij ons belandde hij rechtstreeks op Netflix. Maar vergis je niet: de sf-film Annihilation, over een expeditie in een mysterieus schemergebied waar het niet pluis is, is een even onheilspellende als bijzondere kijkervaring.

Lumière! L'aventure commence

Dit zijn letterlijk filmpjes uit de oude doos: de eerste producties van de gebroeders Lumière, die In 1895 de cinematograaf uitvinden en al doende de kunst van het filmen ontdekken. Deze documentaire plakt collage van wereldberoemde meesterwerkjes en onbekende juweeltjes aan elkaar.

Ava

Deze zomervakantie gaat alles veranderen voor de 13-jarige Ava, die langzaam maar zeker blind zal worden. De strandvakantie met haar moeder is dodelijk saai: ma heeft alleen maar oog voor de baby en of de flirterige snackverkoper. Ava zoekt het gevaar op, in de vorm van een knappe, van huis weggelopen Roma-jongen en zijn zwarte hond.

The Shape of Water

In een geheim militair onderzoeksinstituut in de jaren zestig wordt Elisa, een stomme schoonmaakster (stom als in 'ze kan niet praten') verliefd op een soort zeemeerman die daar gevangen wordt gehouden. Samen met wat vrienden bedenkt ze een plan om het wezen te helpen ontsnappen.

Call Me by Your Name

Een warme zomervakantie in Italië wordt voor de 17-jarige Elio extra zinderend als hij opeens vlinders in zijn buik voelt. Niet voor zijn los-vaste vriendinnetje, maar voor die zelfverzekerde Amerikaanse Oliver, de 24-jarige pupil van zijn vader.

The Disaster Artist

Je hebt goede films, slechte films en je hebt... The Room. Dat drama van ene Tommy Wiseau is een gruwelijk misbaksel, maar wel eentje dat het tot cultfenomeen schopte. Het verhaal over het maakproces is minstens zo bizar als de film zelf, en dat brengt regisseur/hoofdrolspeler James Franco met The Disaster Artist in beeld.

Thelma

De verlegen studente Thelma verlaat haar religieuze familie op het Noorse platteland om in de grote stad (Oslo) op kamers te gaan. Daar krijgt ze een onverwachte en onverklaarbare epileptische aanval.