Must sees

Alien: Covenant

Een ruimteschip vol kolonisten krijgt pech onderweg, waardoor de ingevroren bemanning hardhandig uit hun hyberslaap wordt gerukt. Behalve Walter, want als androïde hoeft die natuurlijk niet te slapen. De crew blijkt vlakbij een onbekende planeet gearriveerd, die een perfecte nieuwe Aarde lijkt. Líjkt, want in dit vervolg op Prometheus en prequel op Alien lopen er natuurlijk moordlustige gedrochten rond.

Get Out

Get Out is een intrigerende thriller van de makers van The Visit, de Insidious-serie en The Gift en is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele. Chris een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een donkere vriend heeft. Maar het zit nét even wat anders...

Quality Time

Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. Jef probeert uit alle macht in de smaak te vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie. Quality Time bestaat uit vijf korte verhalen over mannen in de dertig die zich door het leven worstelen. Het gebruik van zeer uiteenlopende vertelvormen weerspiegelt de absurditeit van ons bestaan.

Train To Busan

Je klaagt nóóit meer over de NS als je Train to Busan hebt gezien. Daarin verandert de anders weinig opwindende treinreis tussen twee Zuid-Koreaanse steden in een helse tocht, als er een hele massa zwartrijders instappen: zombies!

Kong: Skull Island

In 1973 zet een Amerikaanse expeditie voet op een mysterieus eiland. Het vermoeden bestaat dat er misschien wel vreemde (en grote) dieren rondlopen. Die stelling blijkt te kloppen, als de militaire verkenningshelikopters letterlijk en figuurlijk door een giga-gorilla uit de lucht worden gemept. En King Kong blijkt niet het enige monster dat de gemiddelde levensduur op het eiland ernstig verkort...

If The Sun Explodes

Yara en Philippe zijn twee twintigers die moeten uitvogelen wat er belangrijk is in het leven én in hun relatie. Moet je waterputten gaan slaan in Afrika, zoals de idealistische Philippe wil? En is het erg om burgerlijk te dromen van huisje boompje beestje, zoals Yara? Op een backpackvakantie door Lithouwen heeft het stel diepe gesprekken en onverwachte ontmoetingen.

Moonlight

De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Brimstone

In Amerika, eind negentiende eeuw, krijgt de jonge Liz opeens de schrik van haar leven als er een nieuwe dominee in het dorp verschijnt. Haar angst verzwijgt ze. Letterlijk en figuurlijk, want ze heeft geen tong en kan dus niet spreken. Maar dat de prediker allesbehalve een heilig boontje is wordt al vrij snel duidelijk in deze heftige en soms behoorlijk gruwelijke western.