Must sees

Mother!

Dit is een Must See én een Must Not See tegelijkertijd, want niet elke kijker zal tegen deze ongelooflijk harde, heftige en nare nachtmerriefilm kunnen. Het openingsbeeld is al direct onheilspellend: de close up van een jonge vrouw (Jennifer Lawrence) die verteerd wordt door een vlammenzee. Een droom of een vooruitwijzing, dat is de vraag in dit mysterieuze drama over een kunstenaar en zijn vrouw die in een afgelegen huisje wonen. Terwijl zij het gehavende huis opknapt, worstelt hij met writer's block. Een ongenode gast blijkt het begin van ellende, zeker als er nog veel meer bezoekers hun leventje binnen vallen en er niet over piekeren om weer te vertrekken.

Terminator 2: Judgment Day - 3D

'I'll be back' is het motto van Arnold Schwarzeneggers killerrobot, en hij houdt zijn woord. Na meer dan 26 jaar is Terminator 2: Judgement Day terug op het witte doek. De beste actiefilm allertijden is nog steeds steen-en steengoed, maar anno 2017 voor het eerst te zien in spectaculair 3D.

Okja

Voor de nieuwe film van 'de Koreaanse Spielberg' ga je niet naar de bios, maar blijf je lekker thuis. Het fantasy-drama Okja is namelijk geproduceerd door... Netflix! Daarin vecht een moedig meisje om haar bijzondere huisdier -een supervarken zo groot als een tank- uit het slachthuis te houden.

Dunkirk

Dunkirk is een tragisch WO2-hoofdstuk voor de Britten, en gaat over de heikele evacuatie van 300.000 geallieerde soldaten die in 1940 op het Franse strand als ratten in de val zitten, terwijl de Duitse vijand nadert. Nolan vertelt de militaire operatie vanaf de grond, het water en in de lucht.

Taxi Driver

In Taxi Driver trekt de aan slapeloosheid lijdende taxichauffeur Travis Bickle (een nog jonge Robert De Niro) eenzaam ten strijde tegen de verloedering in de stad en draait daarin volledig door. De onverbiddelijke klassieker van Martin Scorsese is terug waar hij hoort: op het grote witte doek!

2001: A Space Odyssey

Deze overrompelende filmklassieker móet je zo GROOT mogelijk zien. Op het witte doek dus! En het liefst in de majesteuze 70mm-versie. Dat kan tot en met 19 juli in EYE Filmmuseum Amsterdam: superzeldzaam!

Late Shift

Late Shift is geen Must See, maar een Must Do. In deze interactieve thriller bepaal jij namelijk zelf, met jouw smarttelefoon, welke kant het verhaal uitgaat en welke van de in totaal 7 mogelijke eindes je krijgt voorgeschoteld!

Wonder Woman

Ze dook al even op in Batman v Superman, maar dit keer hoeft ze het scherm met geen enkele andere superheld te delen: Wonder Woman.