Must sees

Tschick

Terwijl zijn moeder in een afkickkliniek zit en zijn vader op een zogenaamde zakenreis met zijn assistent is, brengt Maik zijn zomervakantie verveeld en alleen door in de villa van zijn ouders. Totdat hij Tschick ontmoet, de rebelse zoon van een Russische immigrant. 

Blade Runner 2049

Vijfendertig jaar na de cultklassieker keert Blade Runner weer terug, dit keer met Ryan Gosling als robot-premiejager die in het L.A. van de toekomst 'replicant' uitschakelt en ondertussen afvraagt hoeveel mensen en machines van elkaar verschillen.

Mother!

Dit is een Must See én een Must Not See tegelijkertijd, want niet elke kijker zal tegen deze ongelooflijk harde, heftige en nare nachtmerriefilm kunnen. 

Terminator 2: Judgment Day - 3D

'I'll be back' is het motto van Arnold Schwarzeneggers killerrobot, en hij houdt zijn woord. Na meer dan 26 jaar is Terminator 2: Judgement Day terug op het witte doek. De beste actiefilm allertijden is nog steeds steen-en steengoed, maar anno 2017 voor het eerst te zien in spectaculair 3D.

Okja

Voor de nieuwe film van 'de Koreaanse Spielberg' ga je niet naar de bios, maar blijf je lekker thuis. Het fantasy-drama Okja is namelijk geproduceerd door... Netflix! Daarin vecht een moedig meisje om haar bijzondere huisdier -een supervarken zo groot als een tank- uit het slachthuis te houden.

Dunkirk

Dunkirk is een tragisch WO2-hoofdstuk voor de Britten, en gaat over de heikele evacuatie van 300.000 geallieerde soldaten die in 1940 op het Franse strand als ratten in de val zitten, terwijl de Duitse vijand nadert. Nolan vertelt de militaire operatie vanaf de grond, het water en in de lucht.

Taxi Driver

In Taxi Driver trekt de aan slapeloosheid lijdende taxichauffeur Travis Bickle (een nog jonge Robert De Niro) eenzaam ten strijde tegen de verloedering in de stad en draait daarin volledig door. De onverbiddelijke klassieker van Martin Scorsese is terug waar hij hoort: op het grote witte doek!

2001: A Space Odyssey

Deze overrompelende filmklassieker móet je zo GROOT mogelijk zien. Op het witte doek dus! En het liefst in de majesteuze 70mm-versie. Dat kan tot en met 19 juli in EYE Filmmuseum Amsterdam: superzeldzaam!