Films 1895 - 2015
2002

Moulin Rouge

De jonge schrijver Christian (Ewan McGregor) beproeft zijn geluk in het Parijs van 1899. Door een bevriende schilder wordt hij meegesleurd in het bohemische leven van absinth en decadente feestjes.

In de beroemde Burlesque Club van Parijs, de Moulin Rouge, wordt hij verliefd op de danseres Satine (Nicole Kidman), maar die is helaas al bestemd voor een rijke en vervelende graaf. Het tragische liefdesverhaal is stiekem mengeling van drie beroemde opera's: 'La bohème van Puccini, Verdi's 'La traviata' en Orphée aux enfers' van Jacques Offenbach. 

De muziek is een ode aan de pop en rockmuziek van de afgelopen eeuw. Met hedendaagse bewerking en remixen komen grote namen en stromingen voorbij komen, van Nirvana tot de Beatles en Nat King Cole. Ook wordt het titelnummer van die andere musicalklassieker gebruikt, uit The Sound Of Music. Naast de coverversies van bestaande muziek, geeft de soundtrack vaak een knipoog naar belangrijke iconen uit de muziekindustrie. Kylie Minogue maakt een cameo als de groene absintfee en die schreeuw die zij op het einde laat horen is eigenlijk van metal-legende Ozzy Osbourne.