Films 1895 - 2015
1962

Dr. No

Sean Connery is volgens velen nog steeds de enige échte Bond. Hij speelde in de eerste van alle James Bond-films: Dr. No. Het personage is gebaseerd op de boeken van Ian Fleming waarin 007 in opdracht van ‘M’ en voorzien van een ‘License to Kill’ missie’s uitvoert voor de Britse geheime dienst.

In zijn debuut neemt hij het op tegen de demonische Dr. No. Naast superschurken wordt het universum van 007 ook bevolkt door Bond-girls. Ursula Andress is de ultieme Bond-girl die in één van de bekendste Bond-scènes, gehuld in witte bikini als een Griekse godin uit de zee oprrijst.

Het scheelde niet veel of Cary Grant had James Bond gespeeld. Aangezien Grant maar aan één film mee wilden werken, kozen de de producenten uiteindelijk voor de destijds onbekende Schot Sean Connery. Toen die het na zeven films voor gezien hield, namen respectievelijk George Lazenby (1x), Roger Moore (7x), Timothy Dalton (2x), Pierce Brosnan (4x) en tegenwoordig Daniel Craig (inmiddels 3x). Daarmee is de James Bond-reeks de langstlopende filmfranchise.