Talent Day

Droom je van een carrière in de filmwereld? Kom naar de MovieZone Talent Day en ontdek alles over film maken.

Ontmoet andere jonge filmfans uit het hele land, stel al je vragen aan professionals én doe mee met de verschillende filmworkshops. De MovieZone Talent Day is dé dag voor filmmakers in spé en staat in het teken van netwerken. 

Op zondag 24 juni organiseren we samen met de Filmacademie het Moviezone Talent Day - Keep an Eye Filmacademie Festival in EYE Filmmuseum.

koop je kaartje

★ Masterclass Sound Design ★
Ben Zijlstra (studieleider Sound Design Filmacademie) geeft een masterclass over Sound design, met een focus op het design in de scenario fase. Hoe kan je al bij het schrijven van een script nadenken over geluid? Aan de hand van bekende films en eindexamenfilms van de lichting 2018 laat hij zien hoe dit in zijn werk gaat. De eindexamenstudenten zijn ook aanwezig om over hun eigen film en het maakproces te vertellen.

★ Lunchen met professionals ★
Tijdens de lunch ga je aan tafel met de professionals van de dag en studenten en docenten van de Filmacademie en kan je hen alles vragen wat je maar zou willen.

★ Workshop Foley ★
Filmmaker Suzan van Eck studeert dit jaar af aan de Filmacademie en geeft een workshop Foley sound effects, over de geluidseffecten in een film, zoals voetstappen, een dichtslaande deur of stoel die wordt aangeschoven.

★ Workshop Van Scenario naar Beeld ★
Hoe bedenk je vanuit een scenario wat je in beeld gaat zien? Hoe decoupeer je nou een verhaal? Wat vertellen kaders en shots? Regisseur Shariff Korver (Lichting 2011) leert je hoe en waarom je bepaalde elementen in beeld brengt.

★ Eigen werk ★
Heb je een eigen film of scenario en wil je hier feedback op? Stuur deze dan voor 17 juni via onderstaand formulier, dan zorgen wij dat je op de dag zelf een one-on-one gesprek hebt met een van onze filmprofessionals. Ook als je eigen werk nog niet af is kan feedback je altijd verder helpen. Deze keer hebben wij de makers (Marit Weerheijm (regie), Loes Komen (productie), Eva Verweij (productie), Saar Ponsioen (scenario) van Grijs is ook een kleur gevraagd, zij zijn in 2016 afgestudeerd aan de Filmacademie en wonnen de studenten-Oscar. Deze film met onze welbekende Ko Zandvliet is een coming of age drama en nu nog hier te zien.

MovieZone Talent Day - Keep an Eye Filmacademie Festival is van 11:00 tot 17:00 uur en is een samenwerking tussen MovieZone en de Nederlandse Filmacademie.

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer updates.

De MovieZone Talent Day richt zich op jonge filmliefhebbers en filmmakers rond de 14-25 jaar. Ben je jonger of ouder en wil je ook graag meedoen? Neem dan even contact met ons op via info@moviezone.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je feedback op je eigen film of scenario? Stuur dan hier je eigen werk in:

Nieuwsbrief