Talent Day

Droom je van een carrière in de filmwereld? Kom naar de MovieZone Talent Day en ontdek alles over film maken.

Ontmoet andere jonge filmfans uit het hele land, stel al je vragen aan professionals én doe mee met de verschillende filmworkshops. De MovieZone Talent Day is dé dag voor filmmakers in spé en staat in het teken van netwerken. 

Kom op zondag 28 januari naar de MovieZone Talent Day IFFR op het International Film Festival Rotterdam 2018. Regisseur Bram Schouw van o.a Broers (winnaar van de MovieZone NFF Award 2017) neemt je in zijn masterclass regie mee in zijn zoektocht hoe hij de regisseur is geworden die hij nu is. Hoe vind je als regisseur je eigen stijl? Wat zijn de stappen die je moet nemen om je eigen speelfilm te maken?

Daarna kijken we een korte documentaire Bars van René van Zundert. Daarin is opgeven geen optie voor de 22-jarige Michael. Na een moeilijke jeugd in diverse internaten en klinieken, eindigt hij met schulden en zonder vaste woon- of verblijfplaats tussen het Calisthenic-beton op Rotterdam Zuid. Na afloop in de Q&A kan je aan René alles vragen over hoe hij deze documentaire maakte.

Tijdens de lunch schuif je aan tafel bij een van de professionals die aanwezig zijn op de dag om ze het hemd van hun lijf te vragen. Ook de Kunstbende en de Filmacademie zijn aanwezig om te vertellen hoe je je talent verder kan ontwikkelen.

Na de lunch beginnen de workshops. Marcel Roijaards geeft samen met Bram Schouw een workshop scenario. Marcel Rooijaards werkte aan meerdere films samen met regisseur Bram Schouw. In deze workshop nemen we een scenario als uitgangspunt om aan de hand hiervan te ontleden hoe je van een idee naar een film komt. Welke beelden zie je voor je en waar gaat de film over?

Nick Golterman geeft een workshop acteren. Acteren en acteurs regisseren is een essentieel onderdeel als je zelf een film maakt. Hoe kom je van een tekst (script) naar daadwerkelijke emotie en geloofwaardige scènes? In deze workshop leert Nick je de kneepjes van het acteervak en ga je zelf de vloer op.

Filmmaken doe je niet alleen. Daarom krijg je op deze dag ook de kans om je eigen filmidee te pitchen zodat je crewleden kunt vinden. Acteurs en filmmakers Ko & Jonas gaan gedurende de dag op zoek naar jouw ideeën, vragen en wensen. Aan het einde van de dag kun je jouw idee aan de groep vertellen, wie weet zit jouw ideale partner in crime gewoon in de zaal!

Heb je een eigen film of scenario waar je aan werkt of die af is? Stuur je eigen werk voorafgaand aan de dag op via onderstaand formulier. Op de dag zelf heb je dan een one-on-one meeting om tips te krijgen hoe je de film of het scenario zou kunnen verbeteren of gewoon wat een echte professionele filmmaker van je werk vindt.

 Houd ons op Instagram en Facebook in de gaten voor meer updates. 

Koop je kaartje

Wil je tijdens de Talent Day feedback op je eigen film of scenario? Stuur dan voor 20 januari je eigen werk in: