Jury

Zou je het liefst de hele dag films kijken? Vind je het leuk om je mening te geven en met anderen over film te praten? Meld je nu aan voor de MovieZone jury. Dé jongerenjury op de filmfestivals in Nederland.

Samen met vier andere filmliefhebbers ben je de MovieZone jury. Je kijkt vier tot zes dagen lang de beste films van het festival. Je ontmoet filmmakers en andere filmprofessionals. Samen met de andere juryleden bepaal je uiteindelijk welke film de felbegeerde MovieZone Award wint.

Het hele programma is all-inclusive: hostelovernachtingen, eten, drinken, filmkaartjes en natuurlijk onbeperkt popcorn. Je krijgt het allemaal van MovieZone.

aanmelden voor de jury

De MovieZone Jury is aanwezig op deze filmfestivals

Movies That Matter

Waar: Den Haag

Wanneer: maart

Op het Movies that Matter Festival in Den Haag staat de combi van mensenrechten en film centraal. Het festival is een initiatief van Amnesty International, en hét Nederlandse festival van de geëngageerde film. Er worden zowel documentaires als speelfilms over mensenrechten en misstanden vertoond.

Holland Animation Film Festival

Waar: Utrecht

Wanneer: maart (2019)

Het Holland Animation Film Festival (HAFF) is het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Het speelt zich elk jaar af in de Utrechtse bioscopen en toont vijf dagen lang de meest verschillende animatiefilms.

Imagine

Waar: Amsterdam

Wanneer: april

Imagine zorgt voor kippenvel in Amsterdam. Dit is namelijk hét festival voor horrorliefhebbers, maar ook andere genres als sciencefiction, fantasy en cult, anime en martial arts komen hier op het witte doek.

Go Short

Waar: Nijmegen

Wanneer: april

Van de Nederlandse filmfestivals is Go Short International Short Film Festival Nijmegen een van de jongste - en kortste. Op dit festival in en rond de Nijmeegse bioscoop Lux draait het allemaal om korte films, uit binnen- én buitenland.

NFF

Waar: Utrecht

Wanneer: september

Het Nederlands Film Festival (NFF) is het belangrijkste festival voor films en makers van eigen bodem. Er is naast aandacht voor film ook veel ruimte voor televisieproducties en games. Aan het eind van het festival worden op een groot gala de Nederlandse Oscars uitgereikt: De Gouden Kalveren.

Cinekid

Waar: Amsterdam
Wanneer: Oktober

Cinekid is het festival van kinder- en jeugdfilms. Het vindt elk jaar in de herfstvakantie plaats in Amsterdam en vertoond films voor kinderen tot 14 jaar (en ouders natuurlijk). Behalve veel films en tv-programma's is er ook een MediaLab.

Noordelijk Film Festival

Waar: Leeuwarden
Wanneer: November

Van 5 tot 11 november staat Leeuwarden een week lang in het teken van film. Het Noordelijk Film Festival heeft grote publieksfilms, bijzondere films voor de echte cinefielen, speciale premières met internationale gasten, muziekfilms en meer. Ook organiseren we er een MovieZone Talent Day!

aanmelden voor de jury

Wat is eigenlijk een filmfestival? 

  • Hier lees je over de uitslag van de MovieZone NFF jury afgelopen september
  • En hier over de Franse film die op Cinekid 2015 de Movie Zone Award kreeg van de jongerenjury
  • En hier over de fantastische ervaringen van de MovieZone-jury op het Amsterdamse horror-/ sf-/ fantasy-festival Imagine

We zoeken juryleden van 15 t/m 19 jaar. Voor Cinekid zoeken we juryleden van 12 t/m 14 jaar.

Wil je meer weten over meedoen met de MovieZone filmjury? App Anna van MovieZone op 06-38769377 of DM ons op Insta!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief