Jury

Heb je een uitgesproken mening over film? En kun je die nog uitleggen ook? Doe mee met de MovieZone Jury, dé jongeren filmjury van Nederland, aanwezig op alle grote filmfestivals. 

Meld je aan als MovieZone Jurylid en ga een aantal dagen down under op je favoriete filmfestival. Kijk heel veel films, praat met regisseurs, acteurs en filmjournalisten, zie de beste films voordat ze in de bioscoop verschijnen én voel je een echte VIP. Maar vooral: samen met de andere juryleden bepaal jij welke film de felbegeerde MovieZone Award wint.

Meld je aan voor de jury

De MovieZone Jury is aanwezig op deze filmfestivals

IFFR

Op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat vooral de kunstzinnige en onafhankelijke film centraal. Grote filmsterren kom je er niet zo snel tegen, wél belangrijke regisseurs uit alle hoeken van de aarde. IFFR is qua bezoekers en lengte (12 dagen in januari) het grootste en belangrijkste filmfestival van ons land.

NFF

Het Nederlands Film Festival (NFF) is het belangrijkste festival voor films en makers van eigen bodem. Er is naast aandacht voor film ook veel ruimte voor televisieproducties en games. Aan het eind van het festival worden op een groot gala de Nederlandse Oscars uitgereikt: De Gouden Kalveren.

HAFF

Het Holland Animation Film Festival (HAFF) is het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Het speelt zich elk jaar af in de Utrechtse bioscopen en toont vijf dagen lang de meest verschillende animatiefilms.

Imagine

Imagine zorgt voor kippenvel in Amsterdam. Dit is namelijk hét festival voor horrorliefhebbers, maar ook andere genres als sciencefiction, fantasy en cult, anime en martial arts komen hier op het witte doek.

Cinekid

Cinekid is het festival van kinder- en jeugdfilms. Het vindt elk jaar in de herfstvakantie plaats in Amsterdam en vertoond films voor kinderen tot 14 jaar (en ouders natuurlijk). Behalve veel films en tv-programma's is er ook een MediaLab.

Go Short

Van de Nederlandse filmfestivals is Go Short International Short Film Festival Nijmegen een van de jongste - en kortste. Op dit festival in en rond de Nijmeegse bioscoop Lux draait het allemaal om korte films, uit binnen- én buitenland.

Movies That Matter

Op het Movies that Matter Festival in Den Haag staat de combi van mensenrechten en film centraal. Het festival is een initiatief van Amnesty International, en hét Nederlandse festival van de geëngageerde film. Er worden zowel documentaires als speelfilms over mensenrechten en misstanden vertoond.

Wat is eigenlijk een filmfestival? 

  • Hier lees je over de uitslag van de MovieZone NFF jury afgelopen september
  • En hier over de Franse film die op Cinekid 2015 de Movie Zone Award kreeg van de jongerenjury
  • En hier over de fantastische ervaringen van de MovieZone-jury op het Amsterdamse horror-/ sf-/ fantasy-festival Imagine


Heb je nog vragen over de jury, mail dan naar de MovieZone-jurycoördinator.